Om oss

 

Vår målsetning er å avle friske og stabile hunder med god fysisk helse og et rasetypisk eksteriør. Vi bruker bare hunder i avl som oppfyller Cavalierklubbens og Chihuahuaklubbens avlskrav. Det vil si at de er premierte på utstilling. Hjerteundersøkt (gjelder cavalier) før parring. Øyelyst og undersøkt for patellaluxsasjon etter fylte 1 år. Prøver også å ha de cavalierene som skal i avl scannet med tanke på syringomyeli.  I tillegg vektlegger vi at de skal ha et rasetypisk temperament. De vil si at de skal være uredde og trygge hunder.

  Jeg Ingrid fikk min første cavalier hos Sonja og Rolf på Lødingen i 1993. Tananarivo`s Santa Lucia ”Lucy”. Hun var en fortispe, for jeg bodde enda hjemme og fikk ikke lov til å kjøpe valp. Etter som årene har gått har jeg hatt flere hunder og viste ganske tidlig at jeg ønsket å drive oppdrett av cavalierer. Fikk min første chihuahua våren 2011 så er fersk på den rasen, men prøver så godt jeg kan å sette meg inn i rasen.  Er utdannet helsesekretær, har jobbet på legekontor, sykhus og siste 10 år som assistent på dyreklinikk. Nå er jeg hjemme og prøver å bli bra etter kraftige bekken og ryggplager etter to svangerskap.

  Rune hadde ikke erfaring med hunder før vi ble sammen men har virkelig tatt del i hundeholdet så kennelen driver vi sammen. Han jobber som datakonsulet hos iTet.

Sammen har vi også to barn,  Sara født i 2006 og Sivert født i 2009.

  Som valpekjøper hos oss kan du forvente at valpen har fått en bra start i livet. Den har blitt preget både på voksne og barn. Den har bodd i stuen sammen med oss og de andre hundene. Rett før levering har den fått sitt første bad. Klørne har blitt klippet regelmessig og den er vant til å bli håndtert. Den har vært på bilturer, utforsket hagen og skogen. Den har blitt tatt ut så fremt at været tillater det etter den har sovet, lekt og spist slik at den venner seg til å gjøre fra seg ute. Valpen vil være undersøkt av veterinær, id-merket og vaksinert. Den er også registrert i NKK.

  Vi ønsker gjerne å ha kontakt med dere så lenge hunden lever. Nøl ikke med å ringe til oss om det er noe dere lurer på. Uansett om det er problemer dere ønsker å drøfte, noe hyggelig dere vil fortelle, eller om dere bare har lyst på en skikkelig hundeprat.

  Stell godt med valpen og dere vil få en venn for livet.